Novosti

XII VANREDNA SKUPŠTINA AKCIONARA CGES AD
apr 04, 2023

XII VANREDNA SKUPŠTINA AKCIONARA CGES AD

 

На основу члана 135, 136, 149, 151 и 161, Закона о привредним друштвима („Сл.лист ЦГ“ бр. 65/20) и члана 45, став 1, тачка 2 Статута Црногорског електропреносног система АД, Одбор директора,  с а з и в а

 

XII ВАНРЕДНУ СКУПШТИНУ АКЦИОНАРА

ЦРНОГОРСКОГ ЕЛЕКТРОПРЕНОСНОГ СИСТЕМА АД

 

Скупштина акционара ће се одржати у Подгорици 05.05.2023. године у хотелу „ХИЛТОН Подгорица“, Булевар Светог Петра Цетињског бр.2, са почетком у  10.00 часова.

За XII ванредну Скупштину акционара, утврђен је следећи

 

Д н е в н и р е д :

1)     Усвајање Писма Уговора са прилогом 1 - Измјена Уговора о кредиту између Црногорског електропреносног система АД и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД)

Одлука под тачком 1. дневног реда доноси се већином гласова од 77% укупног броја свих издатих акција Друштва.

Материјал за XII ванредну Скупштину акционара, ставиће се на увид акционарима у пословним просторијама ЦГЕС-а, Подгорица, Булевар Светог Петра Цетињског бр.18 (канцеларија бр. 301).

Увид у материјал  за XII ванредну Скупштину акционара, може се извршити сваког радног дана у времену од 09 – 15,00 сати, почев од 15.04.2023. године.

Акционари који нијесу у могућности да присуствују Скупштини, могу гласати унапријед путем гласачких листића, који се достављају на адресу: Црногорски електропреносни систем АД, Булевар Св. Петра Цетињског бр. 18 – Подгорица (за Скупштину акционара) најкасније до почетка сједнице Скупштине акционара. Гласачки листић мора бити овјерен у складу са законом.

Акционари са сједиштем/пребивалиштем ван територије Црне Горе, могу електронским путем учествовати у раду Скупштине акционара и гласати о тачки која је на дневном  реду прије или у току одржавања сједнице.

Акционари који намјеравају да у раду Скупштине акционара учествују електронским путем ће са своје званичне маил адресе обавијестити о томе Друштво на следећу маил адресу: katarina.blagojevic@cges.me, најкасније до 25.04.2023. године. У прилогу мејла потребно је доставити копију пуномоћја и личних исправа ради идентификације акционара/пуномоћника.

Оригинал пуномоћја потребно је доставити најкасније до 03.05.2023. године на адресу:

Црногорски електропреносни систем АД, Булевар Св. Петра Цетињског бр. 18, Подгорица (за Скупштину акционара – секретару Друштва).

Упис присутних акционара и пуномоћника вршиће се од 09 до 10 часова на дан и у мјесту одржавања ванредне Скупштине акционара.

Идентификација акционара на Скупштини вршиће се путем личних исправа, а пуномоћника путем пуномоћја и личних исправа. Пуномоћје мора бити овјерено у складу са законом.

Обавјештење о сазивању XII ванредне Скупштине акционара, обрасци пуномоћја и гласачких листића, као и упутство о начину гласања електронским путем биће доступни на интернет страници Друштва: www.cges.me.        

         

                                                         ПРЕДСЈЕДНИК ОДБОРА,   

                                                          Александар Мијушковић, дипл.ел.инг с.р

XII vanredna SA - glasački listić.pdf

XII vanredna SA - punomoćje.pdf

Odluka  o usvajanju Pisma ugovora sa prilogom 1-potpisano.pdf

CGES - Animacija

YouTube thumbnail