Novosti o koridoru

Radovi na električnom koridoru u Crnoj Gori beleže napredak uprkos situaciji sa COVID-19
dec 30, 2020

Radovi na električnom koridoru u Crnoj Gori beleže napredak uprkos situaciji sa COVID-19

Uprkos preprekama izazvanim pandemijom COVID-19, projekat „Transbalkanski elektroenergetski koridor (I) - Dionica u Crnoj Gori - II dio“ bilježi značajan napredak. Uvedene su mjere bezbjednosti koje se sprovede na svim lokacijama na kojima se izvode radovi, od početka pandemije.

Zamjena opreme u trafostanicama Mojkovac, Bar, Ulcinj i Herceg Novi, sprovođena u okviru ovog projekta, uspješno je završena tokom 2020. godine.

U toku su aktivnosti na zamjeni visoskonaponske opreme i rekonstrukcije sistema upravljanja i relejne zaštite u trafostanicama Cetinje i Nikšić. Nakon završetka radova u ovim trafostanicama slijedi otvaranje radova na daljoj modernizaciji četiri trafostanice: Budva, Tivat, Podgorica 1 i Podgorica 2.

Zamjenom opreme i modernizacijom trafostanica biće obezbjeđen stabilniji rad sistema i povećana sigurnost i kvalitet snabdijevanja električnom energijom, kako građana tako i privrede u ovim lokalnim zajednicama.

 

Projekat “Transbalkanski elektroenergetski koridor (I) - Dionica u Crnoj Gori - II dio'' realizuje se uz podršku Evropske unije. Kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF), Evropska unija obezbijedila je 25 miliona eura za radove i opremu, dok sredstva iz granta isplaćujeNjemačka razvojna banka (KfW). 

PODIJELITE