Novosti

CGES-u nagrada za uspješno poslovanje u 2020. godini
apr 21, 2021

CGES-u nagrada za uspješno poslovanje u 2020. godini

 

Privredna komora Crne Gore obilježila je 21. aprila svoj dan tradicionalnom svečanom dodjelom nagrada kompanijama i privrednicima koji su se tokom 2020. godine istakli po uspješnom poslovanju, društvenoj odgovornosti, inovativnosti i unapređenju menadžmenta. Među laureatima našla se i naša kompanija, kojoj je  danas u Vili "Gorica" dodijeljeno najveće privredno priznanje u državi - godišnja nagrada Privredne komore Crne Gore za uspješno poslovanje.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u prisustvu uglednih zvanica – ministra Ekonomskog razvoja mr Jakova Milatovića, gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića, predstavnika poslovne i akademske zajednice, uručio je nagradu izvršnom direktoru CGES-a, Draganu Kujoviću

U obrazloženju odluke za nagradu CGES-u za uspješno poslovanje navodi se, između ostalog, da je Crnogorski elektroprenosni sistem u 2020. godini, i pored značajnih izazova za rad privrednih subjekata, ostvario značajan rast u svim sferama poslovanja i, sudeći po finansijskim pokazateljima, najbolje rezultate od osnivanja. Finansijski izvještaji pokazuju da je prihod CGES-a prethodne godine iznosio 51,1 miliona eura, a dobit 12,5 miliona eura. AD CGES je dobar primjer da se resursima u vlasništvu države može upravljati na efikasan i rentabilan način. Kompanija je i u 2020. godini društveno odgovorno poslovala, pokretala brojne akcije, bila pouzdan partner lokalnim zajednicama i društvu u cjelini. Između ostalog, izdvaja se podrška CGES-a Paraolimpijskom komitetu Crne Gore.