Novosti

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA AMFITEATRA NA ETF-u
feb 10, 2021

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA AMFITEATRA NA ETF-u

 Kao jedna od vodećih kompanija u zemlji, CGES nastoji da bude prisutan u svim oblastima koje su važne za crnogorsko društvo. Pored težnje da odgovorimo svom primarnom zadatku i obavezi koja se odnosi na kvalitet isporuke el.energije potrošačima priključenim na prenosni sistem, naša kompanija svoju ulogu vidi i u aktivnom i konstantnom doprinosu razvoju zajednice u kojoj posluje.

 Saradnja između kompanije i obrazovnih institucija poput Elektrotehničkog fakulteta – Podgorica, koja se reflektuje kroz konkretne  projekte  i programe, brojne donacije i sponzorstva, sprovođenje prakse studenata koja ima za cilj upoznavanje našeg el.energetskog sistema,  doprinijelo je još većim uspjesima naše kompanije u oblasti društvene odgovornosti. Upravo na ovaj način, uspijevamo da još bolje odgovorimo velikim društvenim potrebama, pogotovo u današnjem vremenu koje podrazumijeva solidarnost i empatiju u svakom pogledu.

 Kao društveno – odgovorna kompanija, koja je uvijek imala poseban senzibilitet prema domaćoj pameti, sticanju znanja i usavršavanju budućih  kadrova, prvenstveno elektro inženjera,  CGES je donacijom od 20 hiljada eura ETF-u pružio  podršku obrazovanju studenata  kroz osavremenjavanje amfiteatra 016, tj. kroz  poboljšanje uslova rada i studenata i nastavnog osoblja. Na taj način obezbijedili smo odlične  uslove studentima elektrotehnike, jer je ova obrazovna institucija  pravi rasadnik naših budućih inženjera, koji će zasigurno dati svoj puni doprinos kroz dalji angažman i ujedno odgovoriti na sve izazove budućnosti. Crnogorski elektroprenosni sistem je prepoznat kao jedan od najvećih poslodavaca inženjerima elektrotehnike i upravo iz tog razloga, ETF doživljavamo kao strateškog partnera u oblasti visokog obrazovanja. Ovaj naš čin predstavlja još jednu potvrdu simbioze CGES-a i Elektrotehničkog fakulteta, od koje, svakako, studenti imaju najviše koristi.

 Osavremenjavanjem amfiteatra 016, CGES je obezbijedio adekvatne uslove za odvijanje nastave, dok se kroz realizovanu praksu i učešće u zajedničkim projektima studenti Elektrotehničkog fakulteta već u toku studija osposobljavaju za rješavanje konkretnih praktičnih problema.

 CGES pored ulaganja u obrazovne institucije, pruža svesrdnu pomoć i zdravstvenom sistemu, očuvanju životne sredine, a podstiče razvoj i kulture, umjetnosti, sporta, obrazovanja i dr.. Da je ova poslovna politika ispravna i da činimo dobru stvar, potvrđuje i glas javnosti, odnosno priznanja i nagrade koje je ova elektroenergetska kompanija dobijala tokom prethodnog perioda za projekte društvene filantropije.