Novosti

CGES DONIRAO APARAT VRIJEDAN 20 HILJADA EURA OPŠTOJ BOLNICI U PLJEVLJIMA
nov 21, 2017

CGES DONIRAO APARAT VRIJEDAN 20 HILJADA EURA OPŠTOJ BOLNICI U PLJEVLJIMA

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je Javnoj ustanovi Opšta bolnica „Pljevlja“ elektromotorni sistem za ortopediju u vrijednosti od 20 hiljada eura. Zahvaljujući ovoj donaciji Opšta bolnica „Pljevlja“ će poboljšati operativni ortopedski program uz implementaciju najnovijih tehničko-tehnoloških dostignuća u liječenju traumatske i druge koštano-zglobne patologije. 

Na događaju povodom donacije, govorili su Dr Kenan Hrapović, ministar zdravlja Crne Gore, Vesna Bracanović, predsjednica Odbora direktora CGES-a i Mile Goločevac, direktor Opšte bolnice „Pljevlja“.

 

Dr Kenan Hrapović, ministar zdravlja Crne Gore, izrazio je zahvalnost CGES-u na značajnoj donaciji i naglasio da će ova donacija, vrijedna 20 hiljada eura, značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite u pljevaljskoj opštini:

„Radi se o donaciji koja je vezana za ortopedske grane djelatnosti, i građani Pljevalja će u narednom periodu dobiti kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu i iz ove oblasti. Podržavam ovakve vidove donacija, jer znamo svi da za zdravstveni sistem treba uvijek dodatnih sredstava, a CGES je jedna odgovorna društvena kompanija koja već duži niz godina u kontinuitetu pomaže crnogorsko zdravstvo i nadam se da će tako nastaviti i u narednom periodu. Takođe želim da istaknem da je Vlada Crne Gore ove, kao i za narednu godinu, opredijelila preko 15 miliona eura za nabavku savremene medicinske opreme za sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.“

Vesna Bracanović, predsjednica Odbora direktora CGES-a je naglasila posebno zadovoljstvo posjeti Pljevljima jer ovaj grad predstavlja veoma značajno energetsko čvorište: „Ovdje se nalaze dvije trafostanice koje pripadaju prenosnom sistemu. CGES ima velika i značajna investiciona ulaganja baš u ovoj oblasti, odnosno u toku je izgradnja trans-balkanskog koridora koji će proći kroz Pljevlja, a tu su i druge investicije koje mi planiramo, investiramo i realizujemo, a koje su od posebnog značaja, kako za stabilnost snabdijevanja, tako i za sigurnost za krajnje korisnike, kao i dalje aktivnosti oko integracije tržišta električne energije. Ističemo da je CGES društveno-odgovorna kompanija, koja je svjesna svih izazova sa kojim se srijeće zdravstveni sistem, tako da ovo nije prvi put da smo kroz donacije pokušali da damo podršku. U 2015-oj smo dali donaciju Dječijoj bolnici u Podgorici, u 2016-oj smo zajedno sa Udruženjem roditelja djece oboljele od raka donirali sredstva za renoviranje hematoonkoligije u Podgorici. Ove godine smo u komunikaciji sa Opštom bolnicom Pljevlja vidjeli na koji način možemo da pružimo najbolju podršku i u tom smislu donirali elektromotorni sistem za ortopediju i zaista se nadamo da će ova oprema biti od posebnog značaja za bolnicu“.

Mile Goločevac, direktor Opšte bolnice „Pljevlja“ se takođe zahvalio CGES-u na značajnoj donaciji: “Nabavkom ove opreme, u velikoj mjeri će se unaprijediti i osavremeniti pružanje zdravstvenih usluga građanima Pljevalja i Žabljaka, kao i turistima iz raznih zemalja, kojima ova ustanova tokom zimske i ljetnje sezone pruža zdravstvene usluge.”

Ovom donacijom CGES, kao društveno-odgovorna kompanija, kontinuirano nastavlja da pruža pomoć i podršku crnogorskom zdravstvu, a sve za dobrobit pacijenata.