Novosti

CGES kroz kampanju „Naša maslina“  oplemenio prostor oko TS „Lastva“ sa 1000 sadnica maslina
mar 18, 2022

CGES kroz kampanju „Naša maslina“ oplemenio prostor oko TS „Lastva“ sa 1000 sadnica maslina

Crnogorski elektroprenosni sistem je danas sa svojim zaposlenima i budućim saradnicima iz Maslinarskog društvaBokaorganizovao sadnju 150 stabalamaslina u neposrednoj blizini TSLastva”, koja se sprovodi u okviru kampanjeNaša maslina”, a realizuje se kroz podizanje plantažnog zasada ove plemenite biljke.

Događaju su prisustvovali Ivan Asanović, izvršni direktor CGES-a i Vesna Đukić, izvršna direktorica Maslinarskog društvaBokasa saradnicima.

„Veoma sam srećan i ujedno ponosan što smo danas ispred jednog od najznačajnijih elektroenergetskih objekata, koji je po svojim tehničko-tehnološkim karakteristikama i ulozi koju obavlja, jedinstven u Crnoj Gori i okruženju“, istakao je Ivan Asanović, dodajući da je ipak razlog današnjeg okupljanja u Lastvi sadnja još 150 stabala maslina, pored već zasađenih 850,  koja se sprovodi kroz  projekat oplemenjivanja prostora oko trafostanice u Lastvi.

Kao društveno-odgovorna kompanija, koji vodi računa o zaštiti životne sredine i kroz poboljšanje vizuelnog uticaja elektroenergetskih objekata, naša namjera je, da sa jedne strane damo konkretan doprinos razvoju maslinarstva u Boki sa posađenih 1000 sadnica maslina, a sa druge strane da utičemo na podizanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine i ulaganja u nju”, kazao je Asanović.

Ova naša akcija je prije svega primjer da se ambijent elektroenergetskih objekata može ućiniti i ljepšim i korisnim. Ovo je dokaz da ljudi i priroda sarađuju na najbolji mogući način. Na tom ćemo putu istrajavati  kroz buduće slične investicije, zaključio je Asanović.

Direktorica Maslinarskog društva „Boka“ Vesna Đukić  izrazila je zadovoljstvo što  učestvuje u ovakvom događaju čiji je motiv maslina, prirodno okruženje, način života, kulture i mentaliteta stanovnika Boke Kotorske, kao najljepšeg dijela Mediterana, ali i cijelog Crnogorskog primorja, pa i onih područja u kojima maslinarstvo nije tradicionalno zastupljeno.

„KampanjaNaša maslina” je zaista  pravi  primjer društveno-odgovornog poslovanja jednog  privrednog subjekta koji na ovaj, nama najbliži način, podizanjem plantaže maslina na zemljištu oko elektroenergetskog postrojenja, na području gdje se vjekovima  uzgajala maslina,  oplemenjuje prostor i uzvraća dobrim gestom zajednici u kojoj posluje“, istakla je Đukić.

I ova akcija koja se danas realizovala, početak je zajedničkih aktivnosti CGES-a i Maslinarskog društva „Boka“ na širenju i unapređenju maslinarstva i popularizaciji domaćeg maslinovog ulja najvišeg kvaliteta.

Video materijal sa događaja možete pogledati OVDJE.

CGES - Animacija

YouTube thumbnail